Onze toekomst
Image default
Zakelijk

Enkele tips voor innovatieve aanpak

Je wilt in je bedrijf gebruik maken van een innovatieve aanpak en je wilt ook nog dat dit een proces gaat worden wat eigenlijk heel vanzelfsprekend is. Dan zal je eerst moeten weten wat innovatie nu precies is en hoe je dat aan zal moeten pakken. Wij gaan jou vertellen hoe je dit kan doen.

Wat is innovatie

Om innovatie binnen je bedrijf te introduceren zal je eerst goed moeten weten wat dit nou precies is. Innovatie betekent eigenlijk letterlijk vernieuwing. Dit houdt in dat wanneer jij bijvoorbeeld bezig bent aan verbetering van een product wat jij hebt ontwikkeld dat je al innovatief bezig bent. Je ben in wezen bezig met verbetering.  Toch is alles wat nieuw is niet meteen innovatief. Het is pas innovatief wanneer dat het (vernieuwde) product ook met succes op de markt wordt gebracht. Het moet namelijk ons werk, communicatief vermogen of ons gedrag beïnvloeden. Je kunt dit zowel binnen als buiten een organisatie bereiken.

Wie kan jou helpen met innoveren?

Je kunt op meerdere manieren doen aan innovatie en je kunt er ook mee geholpen worden. Je kunt bijvoorbeeld een informatie inwinnen bij een innovatie adviesbureau. Zij helpen jou dan op weg en geven jou tools om vernieuwing binnen jouw bedrijf of organisatie op poten te zetten of op een goede manier te begeleiden.

Je kunt ook gebruik maken van een innovatielab. Dit is dan net weer iets uitgebreider en is gericht op het gehele bedrijf en iedereen er omheen. Zo worden ook de medewerkers meegenomen in het proces om te innoveren.

Wat zijn de voordelen van innovatie

Wanneer je denkt aan innovatie dan horen daar een aantal voordelen bij.

–          Wanneer je gaat innoveren dan vergroot je de kansen op de markt. Bijna alle mensen willen de nieuwste dingen. Wanneer jij dan wat nieuws aan gaat bieden is de kans groot dat andere mensen dit ook graag willen en het dus ontzettend gaat lopen.

–          Je zorgt voor een toenemende waarde van je onderneming. In eerste instantie zal er misschien wat weerstand komen wanneer je afnemers merken dat er verandering plaats gaat vinden in een product wat eigenlijk al goed loopt maar wanneer jij goed helder kunt maken waarom jij dit doet zullen ze zien dat je nieuwe kansen aan het creëren bent om te kunnen blijven groeien.

–          Verandering is vernieuwing. Het zorgt er ook voor dat je plezier in je werk blijft houden. Niemand wil toch alle dagen alleen maar hetzelfde blijven doen? Je creativiteit krijgt een boost en zo blijf je er plezier in houden.

–          Je zorgt ervoor dat je uniek bent en blijft. Dat is iets wat nog wel eens moeilijk is. Toch betekent innovatie ook dat je uniek bent en jij jezelf onderscheidt van alle anderen. Dit lonkt ook voor nieuwe klanten maar zeker ook de vaste klanten vinden dat vaak wel fijn. Zij willen namelijk meeprofiteren van die innovatie en dat kan heel makkelijk op deze manier.

Ben jij al klaar voor vernieuwing?