Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Dit heb je nodig bij een groot zwembad

Met een zwembad alleen ben je er nog niet. Je moet de volgende zwembad toebehoren ook aanschaffen.

Afdekzeil

Allereerst heb je iets nodig om je zwembad af te deken. Doe je dat niet, dan heb je binnen een dag een hoop bladeren en beesten in je zwembad drijven. Je kunt je zwembad op verschillende manieren afdekken. Je kunt kiezen voor een bladernet, maar ook voor een hypermoderne lamellenafdekking. Een ander alternatief is een schuimdeken. Die drijft op het water en werk isolerend.

Filterpomp

Als je wilt dat je zwembad jarenlang meegaat, is goed onderhoud van het water belangrijk. Met een filterpomp houd je het water helder en schoon. Zo’n pomp filtert het vuil uit het water. In stilstaand water kunnen algen, bacteriën en schimmels komen. Daarom is een goede circulatie van goed belang. Heel vaak is een filterpomp een 2-in-1 systeem, maar controleer dit voor de zekerheid.

Chloortabletten of granulaat

Met chloortabletten of granulaat kun je het zwembadwater desinfecteren, zo blijft het water schoon en helder. Voeg chloortabletten toe aan het zwembad om het zwembadwater te desinfecteren. Je neutraliseert bacteriën, oliën en vetten en het doodt algen. De tabletten gebruik je om het chloorniveau op peil te houden en de poedervorm gebruik je als je het water snel weer op het juiste chloorniveau wilt brengen.

Teststrips

Bij het zoeken naar zwembad toebehoren moet je ook denken aan teststrips. Er bestaan verschillende soorten strips om waardes af te meten. Over het algemeen moet je deze strip 5 seconden onderdompelen. Houdt de strip horizontaal. Vervolgens kun je de waarde van de verkleuring vergelijken met de kleuren op de verpakking.

Schepnetje

Al het vuil dat in het water ligt, haal je gemakkelijk weg met een schepnetje. Zo zijn de bladeren die toch nog in het water belanden geen probleem meer.

Ruimte in je tuin

Nu weet je dat naast de kosten van een zwembad ook nog de kosten van de zwembad toebehoren komen. Wees ook eerlijk naar jezelf toe: misschien past een zwembad wel helemaal niet in je tuin. Zeker als je maar een kleine tuin hebt, zou het een enorme ruimte in beslag nemen.

https://outathome.com/nl/zwembaden-toebehoren