Onze toekomst
Image default
Woning en Tuin

Boomstamtafel

Met een boomstamtafel breng je een stoere en charmante eyecatcher in je eetkamer of zitkamer. Benieuwd wat een boomstamtafel is en hoe je de juiste kiest? Lees dan verder.

Wat is een boomstamtafel

Een boomstamtafel is een houten tafel met een massief houten tafelblad dat in zijn geheel uit één enkele boomstam afkomstig is. Dit tafelblad geeft de tafel een robuuste en stoere look, terwijl het tegelijkertijd heel natuurlijk en rustig aanvoelt. De boomstamtafel lijkt te leven en nodigt jou en je dierbaren uit om alles uit het leven te halen.

Van niche naar mainstream

In het begin was de boomstamtafel vooral geliefd bij bedrijven. Zij kochten een boomstamtafel als vergadertafel. Langzaam begon de boomstamtafel ook thuis terrein te winnen. Eerst schoot hij wortel in de industriële interieurs, vooral het type tafel waarbij een houten blad gecombineerd werd met een metalen onderstel. Maar inmiddels zie je de boomstamtafel ook terug in andere interieurstijlen.

Dat de boomstamtafel zo mainstream zou worden was slechts een kwestie van tijd. Houten tafels hebben een tijdloze uitstraling. Niet voor niets maken we al vele eeuwen meubels uit topkwaliteit hout. Hout, zeker eikenhout, gaat vele decennia mee. Het kan tegen een stootje en is enorm praktisch. Tegelijkertijd geeft de unieke nerfstructuur de boomstamtafel een fijne, natuurlijke uitstraling.

De perfecte boomstamtafel voor jou staat in Zevenaar

Een boomstamtafel gaat een leven lang mee. Dus wil je een tafel die nooit uit de mode is en die duurzaam geproduceerd is. Bij Tafels99 bouwen we boomstamtafels in ons eigen meubelatelier. Onze vaste ploeg meubelmakers heeft elke stap van de productie geheel in eigen hand. We kiezen enkel voor eikenhout van de beste kwaliteit. Niet alleen is eikenhout enorm sterk, het is ook lokaal gewonnen en daarom beter voor het milieu.

Wil jij ook een prachtige boomstamtafel waar je vele jaren met een goed gemoed van kunt genieten? Begin (en eindig) je zoektocht naar de perfecte tafel bij Tafels99.nl (ook voor maatwerk).