Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Black Friday 2021: hoe profiteer je het best

Om niet in de valkuil te trappen dat je tijdens de Black Friday week te veel dingen koopt die je eigenlijk niet nodig hebt of waarvoor je toch te veel betaalt, lees je hier een aantal tips. Zo profiteer je optimaal van de deals!

  • Zorg voor een wensenlijstje vooraf. Je kunt alvast kijken waar deze producten verkocht worden en deze van een bookmark voorzien. Vergelijk de prijs van het product ook in diverse webshops.

 

  • Lees van te voren reviews. Als een artikel tegen een hoge korting over de toonbank gaat, betekent dat niet automatisch dat het ook een goed product is. Misschien kun je beter een artikel kopen dat iets duurder is, maar een langere levensduur heeft of beter werkt.

 

  • Let op de prijsgeschiedenis van het artikel. Sommige aanbieders zeggen een flinke korting te geven ter gelegenheid van Black Friday, maar is dat ook wel zo? Is het artikel echt goedkoper dan een paar weken geleden? Adviesprijzen worden vaak kunstmatig hoog gehouden, zodat het lijkt dat je meer korting krijgt.

 

  • Houd de aanbiedingen in de gaten. Wellicht is het product dat jij wil kopen ook voor Black Friday al in de aanbieding.

 

  • Begin niet te laat met shoppen, vaak geldt voor de Black Friday aanbiedingen ‘zolang de voorraad strekt’. Kom je te laat, dan mis je de aanbieding.

 

  • Let ook op de voorwaarden, kun je een product ruilen of terugsturen? Krijg je je geld terug? En hoe lang duurt het voor een artikel wordt verzonden? Heb je het artikel nodig voor Sinterklaas? Dan moet het natuurlijk wel op tijd aankomen.