Onze toekomst
Image default
Beauty en verzorging

Artrose

De term artrose moet vele mensen toch echt wel bekend voorkomen maar wat is het nu eigenlijk precies? Artrose is slijtage van een gewricht wat pijn en stramheid van het gewricht tot gevolg heeft en waar mensen heel veel last van kunnen hebben. Hoewel de kans op artrose stijgt naarmate iemand ouder wordt komt artrose in Nederland bij ongeveer 1 op de 3 volwassenen voor. Van alle gewrichten is de knie het gewricht waarbij artrose het vaakst voorkomt. Bij topsporters met kraakbeenletsels is er een verhoogde kans dat deze problemen op termijn tot artrose leiden.

De behandeling van artrose gebeurt voornamelijk door middel van het wegnemen van de symptomen door middel van pijnstillers, corticoïden en ontstekingsremmers. Toch is er recentelijk een nieuwe ontwikkeling gekomen met betrekking tot de behandeling van artrose. Uit onderzoek is namelijk aangetoond dat hyaluronzuur een positieve invloed heeft bij de behandeling artrose. Hyaluronzuur is een natuurlijke, lichaamseigen stof en is de belangrijkste component van het vocht dat het gewricht omgeeft en een belangrijke rol ervan is het beschermen van het kraakbeen. Doordat bij artrose zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het lichaamseigen hyaluronzuur aanzienlijk afgenomen is wordt het moeilijker om het beschadigde kraakbeen te beschermen.

Naar aanleiding van recent onderzoek is gebleken dat het herhaald inspuiten van hyaluronzuur de aanmaak van het lichaamseigen hyaluronzuur stimuleert. Daarvoor zijn minimum drie inspuitingen nodig, telkens met een tussenpauze van één week. Het effect van deze behandelingen houdt minimaal zes maanden aan. Maar hyaluronzuur heeft daarnaast ook in andere branches merkbaar effect want in de cosmetische wereld wordt hyaluronzuur ook  veelvuldig gebruikt. Zo is lippen opvullen met hyaluronzuur een veelgehoorde methode en ook rimpels verwijderen met hyaluronzuur schijnt zeer effectief te zijn . Dus of u nu last heeft van artrose of graag een jonger uiterlijk wilt hebben hyaluronzuur kan voor u de uitweg zijn!

 

Voor meer info : Artrose